De studio

VIS À VIS IS EEN CREATIEF TANDEM, BESTAANDE UIT EVA VLEUGELS EN LOUISE TALABARDON.

Vis à vis is een creatieve tandem, gevormd door Eva Vleugels en Louise Talabardon.
Hun verhaal ontstond uit hun liefde voor eten, tijdens hun masterjaar Culinair Design aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel in 2016.
Elke dag zij aan zij in het klaslokaal, en al gauw regelmatig tegenover elkaar op restaurant, ontdekten ze hoe complementair ze zijn.
Ze hangen dezelfde esthetiek aan en ze beleven een hoop plezier aan het bundelen van hun krachten. Louise leert Eva iets bij over grafisch ontwerp, en Eva laat Louise een nieuwe wijn proeven.
Met hun verschillende achtergronden en culturen als verrijking, beslissen ze om niet alleen vriendschappelijk, maar ook professioneel met elkaar in zee te gaan.

De kern van hun werk ligt in het raakvlak tussen design en het culinaire, met als leidraad
“de dingen serieus doen, zonder zichzelf té serieus te nemen.”

Eva Vleugels

Na een tweejarige studie van interieurarchitectuur, behaalt Eva haar diploma Hotelmanagement.
Tijdens haar studies haalt ze veel plezier uit het werken bij verschillende gastronomische restaurants, zoals Dôme,
Dôme Sur Mer en Ossip. Tegelijkertijd loopt ze stage bij het Antwerpse foodcollectief “Alle Dagen Honger”.
Ze zoekt naar een manier om deze ervaringen te combineren: de Master Culinair Design is daarin de logische volgende stap.
Om gehoor te geven aan haar specifieke interesse in het ontwerpen van bestek, volgt ze op dit moment een opleiding Edelsmeden aan de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen.

Louise Talabardon

Met een diploma grafisch ontwerp en duurzaam totaalontwerp op zak, werkte Louise twee jaar als artistiek directeur in de domeinen van de kunsten, packaging en digitale media.
Deze verschillende ervaringen, zowel bij de adverteerder (L’atelier des chefs), bij het ontwerpbureau (DDB°) en als freelancer, zorgen ervoor dat ze zich aan elke klant en zijn vraag kan aanpassen.
Als dochter van hotel- en restauranthouders was het vanzelfsprekend een master culinair design te volgen, om zich in dit gebied te kunnen specialiseren.

_