Lepeltjes

Verder gaand op het onderzoek van Charles Spence et Betina Piqueras-Fiszman in het boek « The Perfect Meal » zochten we uit hoe we het bestek kunnen in-tegreren in de multisensoriele ervaring van een maaltijd. We onderzochten de effecten van bestek in verschillende soorten metalen op voeding.
Elk metaal heeft een andere atomische structuur en reageert bijgevolg anders op aanrakingen met voeding en met het menselijk lichaam.
Dit wil zeggen dat elk materiaal zijn specifieke eigenschappen heeft, die onze smaak op een an-dere manier beïnvloeden.
Om dit gegeven maximum te benutten, werkten we voor elk metaal een specifiek gerecht uit, aan-gepast aan de eigenschappen van elk materiaal.
Om een voorbeeld te geven: koper accentueert zoetzure smaken. Dit geeft verrassende resultaten in combinatie met producten zoals mango en azijn.
Of een zinken lepeltje, dat bitterheid naar voren brengt in voeding, is absoluut het proberen waard in combinatie met witloof, bijvoorbeeld.
Uitgevoerd in messing, zilver, koper en zink.

Met dank aan Annika Wirken.
© Photos : Liselotte Vleugels